Arancino fylld med vinkokt lök
Arancino filled with caramelised union
24 månaders Parmigiano Reggiano med balsamvinäger.
24 month Parmigiano with aged balsamic vinegar.
Auberginegratäng med tomat och mozzarella
Aubergine gratin with tomato & mozzarella
Friterade kronärtskockor på judiskt vis G L
Fried artichokes, Jewish style
Siciliansk aubergine och grönsaksröra.
Cooked Sicilian eggplant & vegetable salad.
Blandning av kryddade oliver.
Mixed olives.
Enostrips med dipp.
Potato strips with dip.
Sauterad spenat med vitlök, färsk chili & parmigiano.
Sautéed spinach with garlic, fresh chili & Parmigiano.
OBS!
Serveras endast till hela sällskapet / Only available for the entire party
Förrätt:
BRUSCHETTA CON MASCARPONE, SPINACI MARINATE E NOCI TOSTATE
Bruschetta med mascarpone, marinerad spenat och rostade valnötter
Grilled bread with mascarpone, marinaded spinach & roasted wallnuts
Varmrätter att välja på:
LAZY MAN’S CIOPPINO
Fisk- och skaldjursgryta som lär ha skapats en gång i tiden i Kalifornien av italienska immigranter. Toppad med Enotekets egna pesto.
Seafood stew originaly created in California by Italian immigrants, topped with our own pesto.
eller / or
STRACOTTO DI GUANCIA DI MANZO CON PUREA DI PATATE, INSAPORITA AL BURRO TARTUFATO DI SAN PIETRO AL PETTINE
Enotekets storsäljare. Långtidsbräserade oxkinder i rödvin, serveras med riklig dos av sin sås och potatispuré smaksatt med tryffelsmör från San Pietro al Pettine.
Beef cheeks braised in red wine & served with potato purée flavoured with San Pietro al Pettine truffle.
Dessert:
TIRAMISÚ 1/2 portion
Enotekets läckra ”upplyftare” lagad efter recept av gamle köksmästaren på vår vänkrog Pagnanelli utanför Rom.
Our Tiramisú, based on a recipe from our friends at the Pagnanelli restaurant outside Rome.
Marinerad bläckfisk & potatissallad med färsk paprika och rödlök. G
Octopus & potato sallad with marinaded paprika & red onion
Gratinerad bruschetta med gorgonzola, salsiccia och salsa på confiterade tomater. GL
Grilled bread with gorgonzola, grilled salsiccia & cream of tomato confit
Blåmusslor kokta i vitt vin och färska örter, smörbönor och toppas med ugnsbakad guanciale. G
Mussels in white wine, with butter beans & roasted guanciale
Bruschetta med mascarpone, marinerad spenat & rostade valnötter. GLN
Grilled bread with mascarpone, marinerad spenat & rostade valnötter
Råbiff med ”colatura di alici” friterad äggula & Pecorino Romano-smaksatt smör GL
Beef tartare with colatura di alici, fried egg yolk & pecorino butter.
Eno antipasto, ett urval av genuint italienska specialiteter. Produkterna kan variera, fråga oss angående intoleranser. Kan med fördel delas som förrätt. F
Varying mixed selection of top quality Italian delicacies.
Vitlöksbröd med två sorters dipp. Dippen varierar, fråga om dagens vaiant. G F
Garlic bread served with two types of dip.
Ravioli fyllda med tryffel och ricotta, serveras med velluté på torkad skogssvamp och svart tryffel.
GLN
Ravioli with truffle & ricotta. Served with a mushrooms & black tryffle sauce.
Eno’s lasagne med köttragú, vitlöksfräst salsiccia, spenat och Parmigiano-Reggiano. GLN
Lasagna with meat ragú, salsiccia, spinach & Parmigiano.
Klassisk ”Pasta alla Gricia” från de eviga staden Rom, serveras i krämig pecorinosås med tre sorters peppar och ugnsbakad guanciale G
Pasta in a creamy pecorino sauce, with 3 kinds of pepper & baked guanciale
Scialatelli med bläckfisk kokt i rött vin, tomater och vitlök, serveras med tomatsås, svarta oliver, persilja och torkad kapris G
Pasta with octopus cooked in red wine, tomato & garlic. Served in a tomato sauce with black olives, parsley & capers
Risotto med saffran, pilgrimsmusslor och gremolata. L
Risotto with saffron, scallops & gremolata.
Enotekets storsäljare. Långtidsbräserade oxkinder i rödvin, serveras med riklig dos av sin sås och potatispuré smaksatt med tryffelsmör från San Pietro al Pettine. L
Beef cheeks braised in red wine & served with potato purée flavoured with San Pietro al Pettine truffle.
Kycklingbröst panerade i Parmigiano och mandel, bräserad i Marsalavinsås samt serverad med arancino fylld med vinkokt lök GLN
Chicken breast with Parmigiano almonds & Marsala sauce, served with arancino filled with caramelised onion.
Blåmusslor kokta i vitt vin och färska örter, smörbönor och toppas med ugnsbakad guanciale G
Mussels in white wine, with butter beans & roasted guanciale
Kvällens kött, fråga serveringspersonalen vad som gäller för veckan. Dagspris F
Today´s meat .
Kvällens fisk (fråga serveringspersonalen vad som gäller för idag). F
Today’s fish.
Fisk- och skaldjursgryta som lär ha skapats en gång i tiden i Kalifornien av italienska immigranter. Toppad med Enotekets egen pesto. G
Fish and seafood stew, which is said to have been created in California, by Italian immigrants. Topped with our own pesto.
Bakas med samma surdegsbaserade deg gjord på Poselli-mjöl som övriga pizzor på Enoteket, men med tillsats av lite aktivt kol. Resultatet blir en ännu mer lättsmält pizza med mycket spännande utseende.
Tomat, mozzarella, panetta, salladsmix & confiterad tomat. Kan fås vegetarisk.
“Black Pizza” Baked with the same sourdough as our other pizzas, but with the addition of a little active charcoal. The result is an even lighter pizza with a very exciting look.
Tomato, mozzarella, bacon, salad mix & tomato confit.
Tomat, mozzarella, gorgonzola, salvia, oliver & rökt kalkon.
Tomato, mozzarella, gorgonzola, sage, olives & smoked turkey.
Tomat, mozzarella, burrata, confiterade tomater och färsk basilika.
Tomato, mozzarella, burrata, tomato confit & fresh basil.
Tomat, mozzarella, rödlök, ‘nduja och burrata.
Tomato, mozzarella, red onion, ‘nduja & burrata.
Tomat, mozzarella, fräst spenat, salsiccia.
Tomato, mozzarella, sautéed spinach, salsiccia.
Tomat, mozzarella, Calabresisk salamino och oliver.
Tomato, mozzarella, Calabrian Salamino & olives.
Mozzarella, getost, provolone och gorgonzola, småtomater och salladsmix (Vit pizza)
Mozzarella, goat’s cheese, small tomatoes, provolone, gorgonzola & salad mix.
Tomat, mozzarella, getost, skivade rödbetor, salladsmix och provolone
Tomato, mozzarella, goat’s cheese, sliced beetroot, salad mix & Provolone.
Tomat, mozzarella, pancetta, lök, oliver och ägg.
Tomato, mozzarella, bacon, onion, olives & egg.
Tomat, mozzarella, tonfisk, oliver och rödlök.
Tomato, mozzarella, tuna, olives & red onion.
Tomat, mozzarella och 3 sorters svamp: kantareller, karljohan och portobello.
Tomato, mozzarella & 3 kinds of mushrooms: chanterelles, porcini and portobello.
Tomat, mozzarella, räkor, scampi, bläckfisk och vinsauterade musslor toppad med pesto äkta Liguriastyle.
Tomato, mozzarella, shrimp, prawns, squid & wine sautéed clams topped with a genuine Liguria style pesto.
Mozzarella, pancetta, potatis, spenat.
Mozzarella, bacon, potato, spinach.
Tomat, mozzarella, räkor, champinjoner, oregano & vitlöksolja.
Tomato, mozzarella, shrimp, mushrooms, oregano & garlic oil.
Tomat, mozzarella, lufttorkad skinka, oliver och salladsmix.
Tomato, mozzarella, dry-cured ham, olives & salad mix.
Vikt och fylld med tomat, mozzarella, kokt skinka; garnerad med salladsmix, caprino (getost) & lufttorkad skinka.
Folded and stuffed with tomato, mozzarella, cooked ham; garnished with salad, caprino cheese & cured ham.
Tomat, mozzarella, champinjoner, pancetta och salami.
Tomato, mozzarella, mushrooms, bacon & salami.
Mozzarella, pancetta, rödlök och confiterade tomater (Vit pizza)
Mozzarella, pancetta, red onion & confit tomatoes.
Tomat, mozzarella, svamp, lök, paprika, aubergine, zucchini och pachinotomat.
Tomato, mozzarella, mushroom, union, peppers, eggplant, zucchini & pachino tomato.
Tomat, mozzarella, gorgonzola, salvia, oliver och rökt kalkon.
Tomato, mozzarella, gorgonzola, sage, olives & smoked turkey.
Tomat, mozzarella, champinjoner, grillad kronärtskocka, kokt prosciutto, ägg och svarta oliver.
Tomato, mozzarella, mushrooms, grilled artichokes, cooked prosciutto, egg & black olives.
Tomat, buffelmozzarella, sardeller, oliver och grillad paprika.
Tomato, buffalo mozzarella, anchovy, olives & roasted peppers.
Tomat, mozzarella och toppat med färsk basilika.
Tomato, mozzarella, topped with fresh basil.
Vaniljpannacotta smaksatt med kardemumma, äpple & kanelkompott samt rostad vit choklad. L
Panacotta with cardamom, apple, cinnamon & white chocolate.
Mandel och chokladkaka från ön Capri, smaksatt med apelsin, serverad med lättvispad grädde. LN
Almond & chocolate cake with orange and whipped cream
Enotekets läckra ”upplyftare” lagad efter recept av gamle köksmästaren på vår vänkrog Pagnanelli utanför Rom. G L
Our Tiramisú, based on a recipe from our friends at the Pagnanelli restaurant outside Rome.
Enotekets delikata chokladtryffel. L N
Home made chocolate truffle.
Husets hemgjorda glass / sorbet. Fråga servisen om vilka smaker som gäller för dagen. L F
Today’s choice of ice-cream & sorbet; please ask!
Tallrik med utvalda italienska ostar ackompanjerade av passande tillbehör. L F
Selection of Italian cheeses.
© ENOTEKET. Laxholmstorget 3, 602 21 Norrköping. TEL: 011-400 60 70. MAIL: hej@enoteket.se Logga in. Sekretessinformation. Sitemap. Webbyrå Angry Creative