Paolo Roberto

2015-03-30 av Karin Hedlund.

Enoteket har stora nöjet att gästas av Sverige mest färgstarka Italienare. Entreprenör, programledare, matlagare, importör, författare, atlet, debattör m.m…En man som helt enkelt skulle behöva visitkort i A4 storlek…
Kaxig, uppkäftig, men 100% äkta och 100% ”self-made” och med en massa glimt i ögat. Varmt hjärta, humor och ett imponerande ”jävlaranamma” . Enotekaren intygar!!
Missa inte chansen att inspireras, trivas, äta och dricka gott i hans sällskap. En helkväll helt enkelt.
Benvenuti-Välkomna

Program:

17:45 Start/ankomst. Fördrink. Enotekets festvåning
ca 18:15 Paolo berättar.
Ca 19:15 Förflyttning till restaurangen för middag. Kvällens meny är helt och hållet inspirerad av Paolos böcker med mat från fastrar och vänner. Paolo och Enotekaren chefskockar tillsammans och går runt och pratar Italiensk mat

Paolos högklassiga produkter exponeras och kan köpas, likaså hans böcker som kvällen till ära kommer att signeras

Pris: 650:-/person, inkl. Entrédrink, föreläsning och 3-rättersmiddag. (maten skall bokas i förväg-se meny nedan ). Biljetter köps på Enoteket. Tel. 011-4006070, 0707-664101. Obs! Ett begränsat antal platser finns för enbart middag och då gäller utsatta menypriser.

BENVENUTI!!

EnotekarenPaolo

IL MENÚ DELLE ZIE E DEGLI AMICI
”Paolo Robertos meny
från fastrar och vänner”

1. Välj förrätt eller halvportion pasta
2. Välj Helportion pasta eller varmrätt
3. Välj dessert
4. Ät och må bra 🙂

ANTIPASTI-Förrätter
• Gamberi marinati su carpaccio di zucchine con mentuccia / Zia Nunzias marinerade räkor på bädd av myntakryddad zucchinicarpaccio 149:-
• Spinaci saltati al burro con aggiunta di salsiccia alla piastra/ Zia Lucias smörslungade spenat tillsammans med halstrad färsk salsiccia 135:-
• Antipasto misto Paolo Roberto/ Fat med blandade aptitretare, helt efter Paolos smak och anvisningar 179:-
_______

PRIMI- Pasta

• Penne all´arrabbiata / Zia Marias penne all´arrabbiata med tomat, peperoncino och färskriven romersk fårost 135:-
• Pasta al forno/ Zia Lucias ugnsgratinerade pasta med köttfärssås, gräddbechamel med muskotnöt och färskriven Parmigiano 149:-
• Tagliatelle di pasta fresca con cappesanta, finocchiella e caviale di coregono / Paolo Robertos färska tagliatelle med pilgrimsmussla, fänkålsdill och topp av löjrom 189:-_
______

SECONDI e GRIGLIA Grill och huvudrätter

• Pollo alla griglia con verdure al forno-Kycklingfile från kolgrillen serverad med rosmarinsky, polenta samt potatis och mangoldbakelse 189:-
• Cotoletta di vitello alla brace con piselli e pancetta / Paolos grillade kalvkotlett serverad med ärtor, pancetta och Parmigiano. 219:-
• Agnello marinato / Zia Giovannas örtmarinerade lammstek med potatis och aubergingratäng 219:-
• Salmerino al forno con limone, porro e erbe aromatiche / Zia Alfonsinas ugnsbakade filé av röding med purjolök, citron och örter 205:-

__________

DOLCI

• Semifreddo di mascarpone e miele con mele in vaniglia e cannella / Semifreddo på honung och mascarpone med marinerade äppelskivor smaksatta med vanilj och kanel 80:-
• Crema al caffé con foglie di cioccolato bianco / Paolos oemotståndliga kaffedessert med apelsinlikör och toppad med flisor av vit choklad 82:-

Inga kommentarer