”Vilda Italien”

2015-03-02 av Karin Hedlund.

med vinprovning, mat, föreläsningar samt världskonst av en av Norrköpings mest internationella konstnärer.

Nästa event på Enoteket äger rum to den 19 mars och bjuder alltså på ett mycket späckat program. Vi lägger focus på vilt och således kommer menyn erbjuda en lång serie Italienska delikatesser med sådan förankring, se matsedel längre ner..

Program

17:45. Start i Enotekets festvåning. Från Östra Ryd kommer jaktexperten Lars Schepler och inleder kvällen med att berätta om sin träning av vildsvinshundar

18:20 I samarbete med Aldo Aimo Quality Supplier, tar vi upp från Italien och Sicilien den förste av kvällens 2 vinproducenter. Det är Gianfranco Daino ( ett, för kvällen, mycket lämpligt efternamn eftersom det betyder dovhjort!!). Han kommer från Sicilien och producerar endast ett vin. Det heter Suber och är ett biologiskt vin som erhållit mycket meriterande erkännanden, inte minst av Slow Food rörelsen. Gianfranco kommer att låta oss smaka 2 årgångar.

Från Sicilien kommer också Giuseppe Occhipinti, ägare av ysteriet med samma namn. Enoteket har haft tillfälle att servera hans ostar tidigare och speciellt hans Ragusano DOP, ost som lagras genom att hänga i rep under4 år och som väger ca 14-15kg st

ost

Gianfranco och Giuseppe kommer att berätta om sina verksamheter, vi kommer att smaka osten tillsammans med vinet Suber

19:00 I samarbete med Antonio Sanchez och Divinoil arrangeras besöket från Toscana. Därifrån får vi nämligen besök av vingården Capannele med bl. a det fantastiska vinet 50&50. Här kommer vi att prova ytterligare några viner innan det är dags för middag

19:40 Förflyttar vi oss från festvåningen till restaurangplan. Se kvällens meny längre ner.

Från Norrköping och världen har vi också den stora äran att bli gästade av Stanley Stoltz. Vapenkonstruktör och gravör av yppersta världsklass som levererar till internationella filmstjärnor och kungahus. Stanley kommer att visa upp några av sina verk samt försöka förklara hur det osannolika han gör kan vara möjligt….Ett tillfälle till att bli totalhäpen!!!

stanley2

stanley

Kvällens meny:

* Antipasto del cacciatore-Jägarentré

Urval av specialiteer från Italien gjorda enligt tradition på vilt och serverade i kombination med passande grönsaker och ostar

• Färskbakad halvmåneformad pasta fylld med mascarpone och vildand, på spegel av reducerad andfond och toppad med rotfruktspytt och karamelliserat apelsinskal

• Örtmarinerade hjortracks i rödvinsreduktion spetsad med fatlagrad grappa och mortelstötta enbär

• En bit Ragusano DOP, tillsammans med ett litet glas Passito från Pantelleria av producenten Ferrandes

• Enotekets Blåbärspannacotta

Pris/ person 675:-, inkluderar fördrink, vinprovning, 4-rättersmiddag + ost och passito samt föreläsningar

Inga kommentarer